preskoči na sadržaj
Naslovnica

Koncert učitelja Josipa Jagušića i Roberta Čavlovića

Koncert je održan 11. listopada 2018.

 

 

 


Povodom XXIV. festivala Dani Milka Kelemena u dvorani Hrvatskog doma održan je koncert naših učitelja. Josip Jagušić na klaviru i Robert Čavlović na harmonici oduševili su sjajnim koncertom brojnu publiku, a u dvorani se tražilo mjesto više.

Izveli su djela S. Prokofieva, F. Paraća, V. Vlasova, A. Scriabina te zajedno izveli skladbu O. Schmidta.

Čestitamo učiteljima/ kolegama na uspješnom koncertu!

 

 

Burni pljesak za Jagušića i Čavlovića i zahtjevan program

U programu 24. međunarodnoga glazbenog festivala Dani Milka Kelemena prvi su put koncert održali učitelji slatinske Glazbene škole Milka Kelemena: pijanist Josip Jagušić i harmonikaš Robert Čavlović.

Uoči njihova nastupa publici u prepunoj koncertnoj dvorani škole obratio se ravnatelj Antonio Brzica:
- Škola je u sve 24 godine festivala bila uključena u održavanje, a maestro Kelemen dolazio je u školu i svoja bogata iskustva prenosio našim učenicima i učiteljima. Ove godine doista smo ponosni što koncertom naših učitelja možemo festivalu dati svoj prinos.
Prema riječima direktorice festivala Jadranke Srdoč, utemeljitelj Cantus Ansambla Berislav Šipuš, koji je s tim ansamblom nastupio na ovogodišnjoj svečanosti otvorenja slatinskog festivala, predložio je ministrici kulture da Dani Milka Kelemena budu stavljeni na listu hrvatskih nacionalnih festivala. – To je još jedno priznanje organizatorima festivala, ali i Gradu Slatini - rekla je direktorica Srdoč i najavila predstojeće događaje do kraja ovogodišnjih Dana Milka Kelemena.       
Osim što žive i rade u Slatini, glazbenici su bivši učenici GŠ Milka Kelemena. Josip Jagušić (1989.) na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku u klasi doc. Konstantina Krasnitskog diplomira 2015. Iste se godine predstavlja klavirskim recitalom u svom gradu. Usavršavanje nastavlja 2017. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Lovre Pogorelića. Na Međunarodnom festivalu slavenske glazbe u Moskvi 2013. osvaja 4. nagradu te sudjeluje i na 18. memorijalu "Darko Lukić". Na međunarodnom natjecanju "Davorin Jenko" u Beogradu 2015. osvaja 2. nagradu.
Robert Čavlović (1993.) nastupio je na raznim manifestacijama, koncertima i gostovanjima na kojima je predstavljao školu, a kao solist nastupao je na raznim glazbenim festivalima i međunarodnim koncertima. Sudjeluje na 1. međužupanijskoj smotri harmonikaša osnovnih glazbenih škola 2005., a iste godine osvaja 87,60 bodova na Državnom natjecanju u Samoboru. Osvaja prvo mjesto na 1. hrvatskom natjecanju za harmoniku u Daruvaru, a završavio je diplomski Studij klasične harmonike na Muzičkoj akademiji u Puli.
Na Danima su se predstavili zahtjevnim programom, a publika ih je nagradila burnim pljeskom. 

Petar Žarković
 

http://www.glas-slavonije.hr/378561/5/Burni-pljesak-za-Jagusica-i-Cavlovica-i-zahtjevan-program

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: ANDREA KLIGL   datum: 15. 10. 2018.

e-dnevnik


Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


20 godina naše škole


Glazbeni spotovi


Škole- prijatelji

         

 

     

                                   

                                                                       


Linkovi

Glazbena oprema:

 

Note:

preskoči na navigaciju